Blog Central: Technische kant

Welkom op deze blog Vergeet niet het gastenboek te tekenen aub! NIEUWE POLL, STEM NU!

Tuesday, December 12, 2006

Actua: sinterklaas doet e-commerce steigen!

Sinterklaas brengt e-commerce 45% omzetstijging

Geplaatst op 12 December 2006 in de rubriek Ecommerce

De Nederlandse e-commerce websites doen goede zaken dankzij Sinterklaas. De gemiddelde webwinkelier ziet zijn weekomzet in de dagen voorafgaand aan pakjesavond met 45 procent stijgen, meldt branchevereniging Thuiswinkel.org.
Met name luxere cadeaus doen het beter dan voorheen. Meer dan een miljoen consumenten kopen dit jaar voor het eerst hun sinterklaascadeaus op internet.
In totaal zullen Nederlandse webwinkels 31,5 miljoen euro omzetten in de week voor sinterklaas, 45 procent meer dan de 21,8 miljoen die in een gemiddelde week wordt omgezet.

De extra sinterklaasomzet van 9,4 miljoen is een stijging van 31 procent ten opzichte van 2005, toen webwinkels in de week voor Sinterklaas 7,4 miljoen extra omzet noteerden. Daarmee profiteren webwinkels aanzienlijk meer van de sinterklaasinkopen dan offline retailers. MKB Nederland meldde dat de consument dit jaar 8 procent meer uittgeeft aan sinterklaas dan vorig jaar, waarmee de totale uitgaven op 760 miljoen zullen uitkomen.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, noemt de aantrekkende economie als belangrijkste factor. "Door het toegenomen vertrouwen in de economie kopen consumenten vooral méér, vaker én duurdere artikelen bij webwinkels." Computer- en electronicaketen Dixons beaamt de constatering. "De verkoop van duurdere consumentenelectronica, zoals spelcomputers, LCD- en plasmaschermen, navigatiesystemen en MP3-spelers neemt deze periode aanzienlijk toe", aldus Henri Willems, Manager Operations Dixons.

Bron: Thuiswinkel.org

0 Comments:

Post a Comment

<< Home